System: Mutants and Masterminds 2.e
Setting: DC Universe (dla tych co nie kojarzą - z tego świata pochodzi Superman, Zielona Latarnia i Batman. To chyba najbardziej znani przedstawiciele tego świata).
Miejsce Akcji: Gotham City
Klimat: Iron Age - jest to sesja w klimatach super hero, ale w bardziej ciemniejszych kolorach. Iron Age to Batman, Daredevil, Spawn, Watchmen i dużo więcej. Więcej przykładów serii i okresu na podstawie którego powstało Iron Age znajdziecie pod tym linkiem. Czym się różni zwykły bohater od jego odpowiednika z Iron Age? Moce tego drugiego są zazwyczaj mroczniejsze i bardziej śmiertelne. Poza tym kiedy zwykły bohater pobija łotra do nieprzytomności ten kiedyś dojdzie do siebie. Gdy zrobi to facet z Iron Age to łotr już się nigdy nie podniesie. Postacie z Iron Age bardzo często motywuje zemsta
Poziom: 10
Dopuszczone podręczniki:
- Core Rulebook - wiadomo.
- Unlimited Power - to podręcznik o mocach ogólnopojętych. Dodaje nowe opcje przy tworzeniu postaci i segreguje moce w taki sposób, że wszystko jest bardziej przejrzyste. Tworzenie postaci z nim jest dużo łatwiejsze.
- Instant Superheroes - dla leniwych.
- Iron Age - jeden z settnigów do MnM na którym będę bazował Gotham City
Jeśli ktoś chce korzystać z czegoś jeszcze niech powie na gg wcześniej bym zdąrzył się z podręcznikiem zapoznać.
Co będzie potrzebne do gry:
- Skype - do komunikacji
- Headset - słuchawki + mikrofon. Bez tego ani rusz. Przynajmniej mikrofon wymagany.
- TTopRPG - niewielki program, który zastąpi nam "stół do gry". Pozwala na zabawę grafikami i robi za kostkownicę. Lepszy jest chyba tylko Fantasy Grounds, ale ten jest płatny. TTopRPG jest darmowy.
Więc mam już 2 graczy. Szukam jeszcze dwóch którym odpowiadałaby taka forma gry i setting. Historii nie trzeba pisać - na gg czy przez Skype będzie można ją opowiedzieć a ja też będę przed sesją z każdym graczem tą kwestie poruszał. Każdemu graczowi pomogę z tworzeniem karty postaci od strony mechanicznej jeśli gracz będzie oczywiście tego chciał. Kiedy ruszy? Po sesji egzaminacyjnej na uczelni. Czyli jak dobrze pójdzie za tydzień będę już pomagał chętnym przy kreacji kart. Za dwa tygodnie powinna być sesja - dokładny termin i godzinę ustali się gdy termin zacznie się zbliżać. Z założenia ma to być jednostrzałówka, ale jeśli dobrze pójdzie nie wykluczam opcji kontynuacji. Normalnie moje sesje trwają 3(+/-1) godziny, ale przez Skype jeszcze nigdy nie grałem więc zobaczymy chyba w praktyce dopiero jak to będzie.
Temat poza funkcją rekrutacyjną ma być też miejscem na pewne ustalenia. Głównie dotyczy to nazwy drużyny - tak wasze postacie są drużyną i znają się choć słabo - jak i przedstawianiu ew. konceptów tak by nie wyszło że zrobią się nam 3 tanki w 4-osobowym teamie.
Użytkownik Famir edytował ten post 23 styczeń 2012 - 14:04

Pomoc